Za chwilę pojawią się kwiaty i motyle. Te ostatnie u mnie już są ..
Koniecznie używajcie cukru pudru - ja wzięłam zwykły i motylki są kropkowane i mają nierówna powierzchnię.
Kolorowe
motylki
Składniki:
25 dag masła
25 dag cukru pudru2 średnie jajka
50 dag mąki
aromat waniliowy
mak, kakao, barwniki spożywcze
Wykonanie:
Masło zmiksować z cukrem na lekką kremową masę. Dodać jajka i aromat. Dodać mąkę i zagnieść gładkie ciasto. Podzielić na kilka części. Jedną zostawić bez dodatków, pozostałe zabarwić. Uformować wałeczki, owinąć folią spożywczą i odstawić na 1 h lodówki.
Rozwałkować między foliami spożywczymi na grubość 4 mm. Wycinać motylki wykrawaczką .Piec na
blasze wyłożonej papierem w 180 0 C
przez 10 minut.
Ktoś tu już czuje wiosnę:)
OdpowiedzUsuń