Nie kopiuj !

Wszystkie zdjęcia na blogu są mojego autorstwa.
Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie bez mojej zgody!

piątek, 15 lipca 2011

Rabarbar is not dead :)


 Na bazarku wśród gór wiśni, czereśni, moreli, agrestu i porzeczek skromnie leżał "On" . Nie mogłam się oprzeć pokusie kupienia choćby kilku łodyżek ....


Placuszki rabarbarowe


Składniki:

2 niepełne szkl mleka
2 jajka
2 ½ szkl mąki
½ łyżeczki proszku do pieczenia
cukier waniliowy
3 łodygi rabarbaru

½ tabliczki mlecznej czekolady

Wykonanie:
Jajka z miksować z cukrem. Dodać mleko, mąkę z proszkiem i pokrojony  w nieduże kawałki rabarbar. Dokładnie wymieszać i smażyć na oleju duże placki – jak naleśniki. Ja smażyłam małe placuszki i podawałam polane miodem gryczanym - moim ulubionym.  
Po usmażeniu trzymać w cieple.  
Podawać polane czekolada rozpuszczoną w kąpieli wodnej.

3 komentarze:

  1. Ja też dzisiaj wytropiłam rabarbar w sklepie :-) Placuszki fantastyczne!

    OdpowiedzUsuń