Nie kopiuj !

Wszystkie zdjęcia na blogu są mojego autorstwa.
Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie bez mojej zgody!

poniedziałek, 2 maja 2011

Kompot z rabarbaru na twardo :)


Cieszę się, że wczorajsze ciasto spodobało się. Dzisiaj więc ciąg dalszy maniactwa rabarbarowego. Zamiast kompociku, który pamiętam z dzieciństwa - galaretka.
Deser super prosty i szybki , ale naprawdę smaczny. 
 

Galaretka z rabarbarem
 






Składniki:
2 galaretki
sok po odparowaniu rabarbaru do ciasta

Wykonanie:
Sok po odsączeniu rabarbaru- uzupełnić wodą do łącznej objętości 4 szklanek. Rozpuścić galaretki. Przelać do małych szklaneczek. Odstawić na noc do lodówki. Podawać posypane grubym cukrem albo z bitą śmietaną

5 komentarzy:

  1. U mnie w domu też dziś króluje rabarbar:) W cieście i kompocie.
    Twoja galaretka świetna!
    Pozdrawiam:)
    P.S. Bardzo apetycznie u Ciebie!

    OdpowiedzUsuń
  2. Ostatnio mam fazę na galaretki...chociaz warzywne:) ale tą zrobię na pewno bo moje uczucie do rabarbaru jest trwałe i mocne.

    OdpowiedzUsuń
  3. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  4. musi mieć idylliczny smak :))

    OdpowiedzUsuń
  5. zjadłabym kilka porcji takich pyszności!

    OdpowiedzUsuń