Nie kopiuj !

Wszystkie zdjęcia na blogu są mojego autorstwa.
Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie bez mojej zgody!

środa, 6 kwietnia 2011

Zakręcone cukinie na grzankach


Wiosenna lekka ( szczególnie jeśli grzanki zastąpić np. pumperniklem) przekąska i według mnie bardzo efektowna.


 
Roladki cukiniowe







Składniki:
2 młode cukinie (lub długie ogórki)
2 opakowania gęstego serka wiejskiego
sól, pieprz, ostra mielona papryka
2 ząbki czosnku
oliwa
bułka wrocławska

Wykonanie:
Kromki posmarować oliwą z rozgniecionym czosnkiem.   
Zrumienić w piekarniku w 180 0C  ok. 10 minut.

Serek wymieszać z solą, pieprzem, papryką + ew. rzodkiewką i zieleniną.

Cukinie pokroić wzdłuż ( nie obierać!). Chwilę gotować w osolonym wrzątku, przelać lodowatą wodą i porządnie osączyć.

Serek rozsmarować na plasterku cukinii i ciasno zwinąć.
Spiąć wykałaczką i przymocować do grzanki.  Podawać od razu po zrobieniu.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz