Wiosenna lekka ( szczególnie jeśli grzanki zastąpić np. pumperniklem) przekąska i według mnie bardzo efektowna.
Roladki cukiniowe
Składniki:
2 młode cukinie (lub długie ogórki)
2 opakowania gęstego serka wiejskiego
sól, pieprz, ostra mielona papryka
2 ząbki czosnku
oliwa
bułka wrocławska
Wykonanie:
Kromki posmarować oliwą z rozgniecionym czosnkiem.
Zrumienić w piekarniku w 180 0C ok. 10 minut.
Serek wymieszać z solą, pieprzem, papryką + ew. rzodkiewką i zieleniną.
Cukinie pokroić wzdłuż ( nie obierać!). Chwilę gotować w osolonym wrzątku, przelać lodowatą wodą i porządnie osączyć.
Serek rozsmarować na plasterku cukinii i ciasno zwinąć.
Spiąć wykałaczką i przymocować do grzanki. Podawać od razu po zrobieniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz