Nie kopiuj !

Wszystkie zdjęcia na blogu są mojego autorstwa.
Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie bez mojej zgody!

poniedziałek, 14 marca 2011

Wiosenny śledzik

Połączenie śledzi z wiosenną zieleniną i rzodkiewkami wydawało się dość odważne. Ale taki śledzik jest naprawdę smaczny i jakiś taki optymistyczny :)


Śledzie w sosie wiosennym





Składniki:
opakowanie matjasów w  zalewie z oliwą
1 szkl  gęstej, kwaśnej śmietany
1 szkl drobno posiekanych lub utarych na tarce rzodkiewek
1 szkl posiekanej młodej cebulki ze szczypiorkiem
 natka pietruszki
sól, pieprz

Wykonanie:
Śmietanę połączyć z zieleniną i rzodkiewkami i przyprawić.
Filety osączone i pokrojone  na porcje ułożyć na półmisku i zalać sosem. Brzegi półmiska obsypać szczypiorkiem i przybrać natką i różyczkami  z rzodkiewek.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz