Nie kopiuj !

Wszystkie zdjęcia na blogu są mojego autorstwa.
Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie bez mojej zgody!

poniedziałek, 28 marca 2011

Schab smażony z porem i ananasem

Nie jestem znawczynią kuchni azjatyckiej, ale czasami lubię zrobić coś w tych klimatach. Przepis z lutowej Claudii.




Schab smażony z porem i ananasem








Składniki:            
4 suszone grzyby mun
40 dag schabu
2 marchewki
nieduży por
4 plastry ananasa z puszki
1 łyżka maki ziemniaczanej
sos sojowy
sól, pieprz

Wykonanie :
Grzyby umyć, zalać wrzątkiem i odstawić na 20 minut. Osaczyć drobno pokroić. Mięso pokroić w paseczki, marchew w słupki, pora w talarki, ananasa w mniejsze kawałki. Na rozgrzanym oleju zrumienić mięso, potem dodać warzywa i smażyć ok. 10 minut. Dodać ananasa.
Mąkę wymieszać z 5 łyżkami zalewy z ananasa, wlać na patelnię i chwilę gotować. Doprawić do smaku. Podawać z ryżem.

1 komentarz:

  1. ciekawe polaczenie , choc nie przepadam za porem sprobuje!

    OdpowiedzUsuń