Fajnego smaczku dodają pestki słonecznika..
Makaron z sosem szpinakowym
Składniki:
1 pierś kurczaka
makaron razowy Lubella
1 duży pęczek szpinaku
1 cebula ze szczypiorem
2 ząbki czosnku
¾ -1 szkl śmietany 18%
1 łyżeczka musztardy
sól, pieprz
1 łyżka uprażonych pestek słonecznika
Wykonanie:
Na sklarowanym maśle obsmażyć na złoto pokrojonego w kostkę kurczaka. Wyjąć mięso i wrzucić posiekany szczypior , cebulkę i czosnek. Następnie dodać posiekany szpinak – jeśli jest młody można użyć całych łodyg. Kiedy odparuje nadmiar wody dodać śmietanę z musztardą. Chwilę pogotować. Na końcu dodać mięso. Wymieszać z ugotowanym al dente makaronem. Na talerzu posypać pestkami słonecznika.
pyszna jest miłośc do tej zieleni :-)
OdpowiedzUsuń