Nie kopiuj !

Wszystkie zdjęcia na blogu są mojego autorstwa.
Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie bez mojej zgody!

środa, 29 czerwca 2011

Crumble truskawkowe

To chyba już pożegnanie truskawek w tym roku :(


Crumble truskawkowe




Składniki:

truskawki
cukier 

kruszonka:
2 łyżki mąki
2 łyżki masła
2 łyżki płatków owsianych
3 łyżki cukru

Wykonanie:
Do żaroodpornych miseczek włożyć całe truskawki, posypać cukrem. Wierzch posypać kruszonką. Zapiekać w 190-200 0C ok.20 minut. Podawać ciepłe. Można tez ostudzić i wstawić do lodówki – nawet następnego dnia kruszonka pozostaje krucha.

3 komentarze:

  1. Pyszna sprawa! Szkoda, że już sezon na truskawki się kończy... Moje ulubione owoce :(

    OdpowiedzUsuń
  2. mmm truskawkowe najlepsze :)

    OdpowiedzUsuń
  3. ale rewelacja! brzmi smacznie

    OdpowiedzUsuń