Cieszę się, że wczorajsze ciasto spodobało się. Dzisiaj więc ciąg dalszy maniactwa rabarbarowego. Zamiast kompociku, który pamiętam z dzieciństwa - galaretka.
Deser super prosty i szybki , ale naprawdę smaczny.
Galaretka z rabarbarem
Składniki:
2 galaretki
sok po odparowaniu rabarbaru do ciasta
Wykonanie:
Sok po odsączeniu rabarbaru- uzupełnić wodą do łącznej objętości 4 szklanek. Rozpuścić galaretki. Przelać do małych szklaneczek. Odstawić na noc do lodówki. Podawać posypane grubym cukrem albo z bitą śmietaną
U mnie w domu też dziś króluje rabarbar:) W cieście i kompocie.
OdpowiedzUsuńTwoja galaretka świetna!
Pozdrawiam:)
P.S. Bardzo apetycznie u Ciebie!
Ostatnio mam fazę na galaretki...chociaz warzywne:) ale tą zrobię na pewno bo moje uczucie do rabarbaru jest trwałe i mocne.
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńmusi mieć idylliczny smak :))
OdpowiedzUsuńzjadłabym kilka porcji takich pyszności!
OdpowiedzUsuń