Wiosenna propozycja na obiad.
Chociaż zważywszy na +10 stopni C i ulewę za oknem, to bardziej pasowałby tradycyjny bigos..
Składniki:
1 kotlet schabowy
1 cebula
1 główka młodej kapusty
masło
mąka
dużo świeżego koperku
Wykonanie :
Na maśle zezłocić pokrojoną cebulę. Mięso pokroić w drobną kostkę i podsmażyć. Do garnka włożyć cebulę, mięso, poszatkowaną kapustę, podlać niewielką ilością wodą i dusić aż kapusta zmięknie. Na suchej patelni „upalić na jasno” 2 łyżki mąki. Następnie zalać 1 szkl. zimnej wody, dokładnie rozmieszać zasmażkę i wlać do kapusty. Zagotować i posypać duużą ilością koperku.
uwielbiam młodą kapustkę z koperkiem. ale mi smaka narobiłaś;) a u mnie za oknem bielusieńko
OdpowiedzUsuńmmmm młoda kapustka - pysznosci !
OdpowiedzUsuń